Interesse om uw erf te vergroenen en nieuwe inheemse struiken en bomen te planten? April 2023 organiseren we weer twee nieuwe workshops Mooi Heem. Een workshop bestaat uit meerdere onderdelen. We starten met een theorieavond, veelal in een dorpshuis. De zaterdag erop gaan we op stap en bezoeken we een aantal erven. Derde onderdeel is de praktijkdag waarbij de deelnemers leren over aanplant en onderhoud. Vervolgens komt bij alle deelnemers een deskundige langs voor een tuinadvies.

Het advies gaat over de erfinrichting, het onderhoud en welke beplanting op het erf aangeplant kan worden. Bonus van Mooi Heem is de aantrekkelijke subsidie vanuit het programma Bos en Hout van de provincie Groningen op de aangeschafte beplanting. Deelnemers krijgen de helft van de kosten voor beplanting en natuurmaatregelen vergoed.April 2022 vinden twee nieuwe workshops plaats. De eerste start op woensdag 5 april met een theorieavond in Garsthuizen, waarna de groep op zaterdag 8 april meerdere erven bezoekt. Voor de tweede workshop wordt de theorieavond gehouden in Warfhuizen. De avond is op dinsdag 18 april, het bezoek aan erven op zaterdag 22 april. In het najaar vindt een gezamenlijke praktijkdag plaats.

Kijk op www.wierde-en-dijk.nl voor veelgestelde vragen over de workshop. Geef u op via de site of ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld daarbij aan welke workshop u wilt deelnemen. Kosten: € 75,- per persoon voor de workshop inclusief de cursusmap en aansluitend het tuinadvies. Klik op deze link voor een flyer over de workshops in april. Dan kunt u de flyer uitprinten en uitdelen aan belangstellenden.