Tinallinger groen
Het onderhoud van een schapenweide behoort tot de werkzaamheden van de Tinallinger groen-groep

Een van de doelstellingen van het Groenplatform is om te leren van elkaar, onder meer door het op een website tonen van groene initiatieven. 
In het bijvoegde pdf-bestand vind je een gerubriceerde omschrijving aan van de tot nu toe bij ons bekende initiatieven. Het betreft het onderhoud van graven in Ulrum, fruitboomgaarden in Winsum, het 'groen ommetje' in Zuidwolde. het onderhoud van alle groen in en rond Tinallinge, de bloemenweide in Ulrum, bijen-idylle Bedumerbos in Bedum en drie groenprojecten in Vierhuizen.

Een natuurlijk Hogeland. Vol met insecten, bloemen en vogels. Dat is waar we aan werken. Iedereen kan helpen. De gemeente met bloemrijke wegbermen en plantsoenen, het waterschap met natuurvriendelijke oevers, agrariërs met natuurmaatregelen en inwoners met natuurvriendelijke tuinen. Zo maken we met elkaar Het Hogeland nóg mooier en aantrekkelijker voor flora en fauna. Het Groenplatform bundelt en helpt groene initiatieven. Het Hogeland barst van de groene initiatieven. Recent zijn wij,  zeven betrokken inwoners van de gemeente,  gestart met het Groenplatform in Het Hogeland. We willen: beginnende groene initiatieven ondersteunen, bijvoorbeeld met advies en attenderen op subsidiemogelijkheden,  vrijwillige inzet bevorderen, bijvoorbeeld het werken in het groen, in gesprek zijn met de gemeente, onder meer over het groenbeleid,  leren van elkaar, onder meer door het op een website tonen van groene activiteiten en kennis vergroten, bijvoorbeeld met een cursus over herstel van biodiversiteit.
Als groep vallen we onder Wierde & Dijk.

We zoeken inwoners die zich betrokken voelen bij groene activiteiten in de gemeente en het herstel van biodiversiteit. Wees welkom! Neem contact op met onze secretaris Amy Dekker, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., tel. 06-48280134.
Op de website van Wierde & Dijk maken we een overzicht van alle groene initiatieven in Het Hogeland. Heb je of ken je een groen initiatief, meld het bij ons aan. Stuur je informatie per mail naar onze groenadviseur Nico Steur, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., tel. 0595-481501.
Omdat we geregeld contact met de gemeente onderhouden, kunnen we groene ideeën inbrengen. Geef ideeën door aan voorzitter Jan Wevers, mailadres This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., tel. 06-36220668.

 Overal is meer biodiversiteit nodig en mogelijk, ook op het Hogeland. Dat vertelde Louise Vet, hoogleraar ecologie in Wageningen, zaterdag 15 april tijdens het symposium ‘Mooi Hogeland’ in Winsum. Met het initiatief plaatsen agrarische natuurvereniging Wierde & Dijk, het Groenplatform in Het Hogeland en de gemeente Het Hogeland het thema biodiversiteit in de schijnwerpers. ‘Herstel van biodiversiteit vraagt om een gezamenlijke aanpak.’ In de aula van Terra Winsum hield Louise Vet de 175 deelnemers een verontrustend, maar toch ook optimistisch verhaal voor.    - Kijk hier voor de foto's