Noord-Groninger erven nóg groener krijgen. Daar maakt Wierde & Dijk zich sterk voor. Met het project Mooi Heem helpen we erfeigenaren in het buitengebied, zowel boeren als burgers, met het vergroenen van hun erf. Onze workshop met een aantrekkelijke subsidie op nieuwe beplanting van de provincie Groningen vanuit het programma Bos en Hout vormt een belangrijk onderdeel. Verder zijn er lezingen en excursies langs groene erven.

Wierde & Dijk wil de komende jaren erfeigenaren in het buitengebied inspireren en helpen hun erf te vergroenen. Groene erven maken het Noord-Groninger landschap aantrekkelijker. We willen meer streekeigen bomen en struiken die hier van oudsher thuishoren. Juist in deze beplanting leven veel vogels, wilde bijen, vlinders en andere dieren.

Workshop Mooi Heem

Woont u in het buitengebied in Noord-Groningen en wilt u aan de slag met uw erf of tuin? Neem dan deel aan onze workshop. Een workshop Mooi Heem bestaat uit meerdere onderdelen: theorie- en praktijklessen, een mondeling tuinadvies op uw eigen erf en een financiële bijdrage voor de aankoop van streekeigen beplanting.

> Lees meer

Natuurinventarisaties op erven

Welke dieren en planten leven op Noord-Groningse erven in het buitengebied? Om deze onderzoeksvraag te beantwoorden, struinen natuurkenners de komende tijd over meerdere erven. Ze brengen er de broedvogels, planten, zoogdieren, nachtvlinders, wilde bijen, libellen en andere soorten in kaart. Het eerste onderzoek naar de flora op boerenerven is inmiddels uitgevoerd.

> Lees meer

Lezingen en excursies

De komende jaren organiseren we meerdere lezingen en excursies over natuur op erven. In het najaar van 2022 organiseren we een excursie naar een tweetal erven. Wilt u op de hoogte blijven, houd dan deze site in de gaten of meld u via het formulier aan voor onze speciale nieuwsbrief.

 

Mooi Heem in het kort

  • Doel: biodiversiteit op erven vergroten en het landschap mooier maken

  • Tien workshops met tuinadviezen en subsidie op beplanting

  • Planten en dieren op erven in kaart brengen

  • Lezingen en excursies over natuur op erven

Op de hoogte blijven over Mooi Heem?

Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Het project Mooi Heem is financieel mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de provincie Groningen vanuit het programma Bos en Hout, gemeente Eemsdelta, gemeente Het Hogeland, Wierde & Dijk en Toukomst, een initiatief van het Nationaal Programma Groningen.

Contact

Wilt u meer weten over het project Mooi Heem? Of wilt zich opgeven voor een workshop, lezing of excursie? Wilt u uw eigen erf laten inventariseren? Of wilt u vrijblijvend onze nieuwsbrief ontvangen over Mooi Heem? Opgeven kan via dit formulier. Vragen of opmerkingen horen we graag via ons e-mailadres This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..